Agrifoto

Nieuws Uien

Voorraad vrije uien loopt hard terug

18 Februari 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De voorraad vrije uien is inmiddels onder het langjarige gemiddelde gezakt. Dat meldt de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) na de voorraadinventarisatie onder haar leden. Ten opzichte van december is daarmee een behoorlijke inhaalslag gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Circa 51% van de totale uienoogst is inmiddels afgeleverd. In vergelijking met vorig seizoen is er 13,3% meer afgeleverd. Bij de rode uien is 68,3% afgeleverd om 53,4% een seizoen eerder. De voorraad uien die nog bij de VTA-leden in de schuur ligt, is in absolute tonnen 13% meer dan vorig seizoen. Ten opzichte van het langjarige gemiddelde is de voorraad 5,7% hoger. De voorraad vrije uien komt 3,4% onder het meerjarige gemiddelde uit, als het extreem droge jaar 2018 buiten beschouwing wordt gelaten. Bij de vorige inventarisatie in december lag de voorraad vrije uien nog 13,6% boven het langjarige gemiddelde. Van de rode uien is nog 22,9% van de totale oogst vrij en bij de gele uien is dat percentage 39,4%.

VTA stelt dat en nog een behoorlijk volume moet worden afgezet maar constateert dat een positieve vaste stemming de markt overheerst. De exportcijfers tot en met week 4 lijken erop te duiden dat de afzet minder stagneert dan vorig jaar. Daarnaast legt de afzet richting Polen een stevige bodem in de markt.

Bron: VTA
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden