Agrifoto

Nieuws Uienmarkt

Dure uien zitten nieuwe handel in de weg

18 Maart 2022

Er is momenteel weinig daghandel op de uienmarkt. Verwerkers moeten eerst duur gekochte partijen ophalen voordat zij nieuwe uien bijkopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het jongste exportcijfer komt uit op 18.320 ton. Hiermee loopt de huidige export verder uit op de exportcijfers van recordjaar 2020. Verwerkers verwachten dat de huidige export rond dit niveau zal liggen.

Op de boer is het nog steeds rustig. Er zijn de afgelopen weken veel uien op maart verkocht en deze worden nu opgehaald. Veel van deze uien zijn relatief duur gekocht en kosten de verwerkers geld. Er heerst daarom veel chagrijn onder verpakkers waardoor er weinig animo is om uien bij te kopen.

De beurscommissie in Goes bracht van de week een opmerkelijke notering uit voor 60% opwaarts-sortering. De notering ging met €0,75 naar beneden en kwam hiermee uit op €11,50 tot €13,00. Opmerkelijk was echter de opmerking dat er voor goede partijen tot €15 betaald wordt. Bij navraag blijkt dat er bij een eerder gekochte partij uien extra vrachten zijn verkocht voor €15,00.  

De overige noteringen in Emmeloord en Middenmeer laten allemaal een negatief verschil zien. Wanneer alle noteringen naast elkaar worden gelegd wordt er voor de 30-60% grof-sortering €10 tot €12 betaald en voor de 60% opwaarts-sortering wordt €11 tot €13 betaald. De beurscommissies in Emmeloord en Middenmeer omschrijven de uienmarkt momenteel als rustig en flauw.

De baalprijzen blijven onveranderd. Een overzicht van deze baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden