Eigen foto

Nieuws Gewasbescherming

Fandango toch beschikbaar voor uienteelt

21 Maart 2022 - Niels van der Boom

Het is producent Bayer gelukt om de fungicide Fandango toegelaten te krijgen voor de uienteelt dit seizoen met behulp van een mineure wijziging. De uiensector vreesde voor grote problemen bij de ziektebestrijding in uien door het wegvallen van Fandango.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bayer Crop Science maakte vandaag (21 maart) bekend dat het Ctgb de toelating heeft afgegeven voor een mineure wijziging in de formulering van Fandango. Een eerder aanvraagtraject voor een vrijstelling van 120 dagen – door BO Akkerbouw – werd afgewezen door de NVWA. Er zou namelijk een alternatief zijn in de vorm van een mineure wijziging van de formulering.

Geen wijzigingen
Bayer zegt door het besluit van het Ctgb tijdig Fandango beschikbaar te krijgen voor de bestrijding van valse meeldauw in de uienteelt. Dankzij deze werkwijze is er geen nieuw nummer, uitverkoop- of opgebruiktermijn van de huidige voorraad. Of de aangepaste formulering gevolgen heeft voor de prijs van het middel heeft Bayer niet bekendgemaakt.

Begin februari meldde Bayer dat het met problemen kampte rond de productie en levering van Fandango. Een hulpstof van een toeleverancier bleek namelijk niet leverbaar, wat grote gevolgen voor de productie heeft. De problemen kwamen op een uiterst ongelukkig moment. Er waren namelijk maar twee alternatieven voor de schimmelbestrijding.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden