Shutterstock

Nieuws Uienmarkt

De stemming in de uienmarkt golft op en neer

15 April 2022

Het is moeilijk om de uienmarkt de laatste weken richting aan te geven. De stemmingen die de beurscommissies in Middenmeer en Emmeloord meegeven wisselen elkaar in rap tempo op.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag vanuit de uienexport was deze week vergelijkbaar met de  voorgaande weken. De vraag komt voornamelijk uit Afrika, Groot-Brittannië en Zuid-Europa. Daarnaast is ook de vraag vanuit Polen de laatste weken weer enorm toegenomen.

Op de boer breekt de vraag nog niet echt door.  Voor een aantal partijen met veel  70mm+ uien is deze week €15 betaald. Voor uien met een gemiddelde grofte is het echter lastiger om een koper te vinden. Veel telers hebben veel vertrouwen in de uienmarkt, maar tot op heden wil de markt niet ontbranden. Verpakkers blijven terughouden omdat zij de middelsorteringen moeilijk kwijt kunnen.

De meest opvallende noteringen van deze week waren die in Emmeloord. Voor de grove notering komen zij uit op een notering van €13 tot €15. Daarnaast steeg ook de 30-60% grof-sortering deze week met €0,75 in Emmeloord. Waar de beurscommissie in Middenmeer de uienmarkt op woensdag nog omschreef als rustig, omschrijft de beurscommissie in Emmeloord de uienmarkt een dag later als prijshoudend. Een week eerder was dit precies het omgekeerde. Het geeft aan dat de stemming in de uienmarkt erg wisselvallig is.

De baalprijzen voor de super lopen nog wat verder op. De overige sorteringen blijven op een vergelijkbaar niveau. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden