Agrifoto

Nieuws Uienmarkt

Tegenstrijdige geluiden hoorbaar in de uienmarkt

13 Mei 2022

In de uienmarkt gonzen hoge uien prijzen rond. De meeste uienverwerkers hielden zich deze week echter rustig op de uienmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het jongste exportcijfer is met 15.473 ton het laagste exportvolume van dit kalenderjaar. Desondanks zijn de exportcijfers van kalenderjaar 2022 nog steeds goed. Van week 1 tot en met week 16 werden er dit jaar gemiddelde 20.501 ton uien per week geëxporteerd. Ter vergelijking: vorig jaar lag dit volume in dezelfde periode op 15.731 ton. Bovendien is Polen nog steeds goed vragend naar Nederlandse uien.

De afgelopen twee weken geven verwerkers te kennen dat het rustig is in de export. Dit zorgt voor gelatenheid in de inkoop. Hoewel er op de transactieplatformen hoge transacties worden benoemd, zijn de meeste verwerkers deze week rustig geweest met het inkopen van nieuwe partijen uien. Begint de vraag echter weer te lopen dan zijn de werkvoorraden erg kort en moeten verwerkers de boer weer op.  

De beurscommissies laten in hun noteringen twee gezichten zien. Aan de ene kant omschrijven de beurscommissies in Middenmeer en Emmeloord de markt als rustig, wat betekent dat het aanbod groter of gelijk is aan de vraag. Aan de andere kant maken de meeste noteringen weer een stapje omhoog. Wanneer alle noteringen naast elkaar worden gelegd dan wordt er voor de middelsortering €13 tot €16 betaald en voor de grove sortering €15 tot €17. 

Doordat het in de export de laatste twee weken rustig is, staan de baalprijzen voor met name de middelsortering licht onder druk. Verder zijn er deze week geen veranderingen in de baalprijzen. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden