Agrifoto

Nieuws Uienmarkt

Weinig actie op uienmarkt vanwege Hemelvaart

27 Mei 2022

Alle uienverpakkers waren afgelopen donderdag gesloten. Een aantal verpakkers hebben ook vandaag de deuren gesloten. De halve werkweek in combinatie met een rustige export zorgt ervoor dat er deze week weinig uien zijn verpakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er zijn deze week geen exportcijfers gepubliceerd. Het laatste exportcijfer is van week 17. De verwachting is dat week 18 in lijn ligt met de twee weken daarvoor. Toen lag de export rond de 17.000 ton uien.

Vanwege Hemelvaart is het een gebroken week. Dit is in de inkoop goed te merken. Na woensdag zijn er min of meer geen uien meer ingekocht. De kooplust onder verwerkers is dan ook laag. Hoewel de werkvoorraden ook laag zijn, blijft men rustig in de inkoop omdat er deze week niet elke dag gedraaid wordt. Ondanks dat de beursnoteringen vorige week donderdag en afgelopen maandag wat naar beneden gingen, breekt er nog geen paniek uit onder uientelers. Zij zijn zich met de kalender in het achterhoofd wel wat meer aan het oriënteren in de verkoopopties. Vaak wordt daarbij geïnformeerd naar de opties in Polen. Hoewel Polen nog steeds goed vragend is, krijgen ze daar nu veel aanbod. Hierdoor gaan ook de inkopers in Polen wat achterover leunen en zijn de hoge prijzen die twee weken geleden werden genoemd niet meer aan de orde.

Vanwege Hemelvaart moeten uientelers het deze week doen met twee beursnoteringen. In Goes en Middenmeer zijn weinig veranderingen te zien. De beurscommissie in Goes verlaagt de onderkant van de 60% opwaarts-sortering met €1,00 en verder blijven de noteringen onveranderd. De beurscommissie in Middenmeer omschrijft de markt deze week als rustig.

In de baalprijzen is er deze week weinig veranderd. Alleen voor retailbestemmingen zijn de middelsorteringen wat opgelopen. Deze bestemmingen vormen echter maar een klein deel van de markt. De meeste uien verdwijnen in de export. Doordat het rustig is in de export beginnen met name de middelsortering voor deze bestemmingen licht onder druk te staan. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden