Shutterstock

Nieuws Uienmarkt

Goede kwaliteit oude oogst uien wordt schaars

10 Juni 2022

De eerste gerooide uien van teeltseizoen 2022 laten niet lang meer op zich wachten. De oude oogst is daarentegen nog niet op. Omdat de uien hard beginnen te slijten, is het echter wel lastig om nog aan goede kwaliteit uien te geraken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Teeltseizoen 2021 begint op zijn eind te raken. Met circa tien dagen worden de eerste winteruien van het nieuwe teeltseizoen al gerooid. Zoals gebruikelijk schakelt aan het einde van het teeltseizoen de export langzaam terug. Dit is nu ook het geval. De laatste gepubliceerde exportweek was die van week 20. In deze week werden er 16.145 ton uien geëxporteerd.

Vorige week zijn er op de boer veel uien verkocht. Verpakkers houden de voorraden kort waardoor er deze week weinig transacties zijn geweest. Hoewel de uien nog niet op zijn, beginnen de overige partijen wel hard te slijten. De kwalitatief goede uien zijn daarom beperkt te vinden. De mindere kwaliteit vindt doorgaans een weg naar de industriemarkt in Polen. Deze markt is echter qua prijs en afzet een stuk teruggelopen.

De beursnoteringen laten wisselende geluiden horen. In Goes en in Middenmeer maken beide grofte noteringen een kleine stap omlaag. In Emmeloord omschrijft de beursnotering de uienmarkt als rustig, desondanks maakt de 60% opwaarts-sortering een kleine stap omhoog. Wanneer alle noteringen naast elkaar worden gelegd dan wordt er voor de 30/60% grof-sortering €13 tot €15 betaald en voor de 60% opwaarts-sortering €14 tot €16.

De baalprijs blijft onveranderd ten opzichte van vorige week. Exporteurs hebben voor de laatste weken van het seizoen bovenkant kwaliteituien nodig. Hierdoor blijven de baalprijzen in de benen. Een overzicht van de uien vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden