Agrifoto

Nieuws Uienmarkt

Geen spectaculair slot van uienteeltseizoen 2021

17 Juni 2022

De eerste winteruien worden volgende week gerooid. Hiermee wordt teeltseizoen 2022 afgetrapt. Voorlopig wordt eerst nog de oude oogst afgewerkt. Hierin is weinig spectaculairs te beleven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Zoals gebruikelijk bouwt de uienexport rustig af in de laatste weken van het seizoen. De meest recente exportcijfers zijn van week 21. Het voorlopige exportcijfer van 14.292 ton geëxporteerde uien is het laagste exportcijfer van dit seizoen.

Veel verpakkers zijn inmiddels al gestopt met het draaien van de oude oogst en maakt zich klaar voor een nieuw teeltseizoen. Een aantal verpakkers is nog wel aan de markt. De handel op de boer voor de laatste uien blijft rustig doorkabbelen. Er zijn nog weinig vrije partijen uien over. De prijzen voor deze laatste uien blijven op het niveau van de afgelopen weken. De kwaliteit van deze partijen moet wel goed zijn. Dit is echter nog vrij lastig omdat veel partijen beginnen te slijten. Voor partijen met gebreken is de afzet op het moment lastig. De afname van de Poolse industriemarkt staat namelijk op een erg laag pitje

De landbouwbeurzen tonen aan dat de uienhandel op zijn eind loopt. Zowel de beurscommissie in Middenmeer als in Emmeloord omschrijven de uienmarkt als flauw. Dit betekent dat de vraag kleiner of gelijk is aan het aanbod. Er zijn weinig verandering zichtbaar in de noteringen. De middelsortering in Emmeloord en de 60% opwaarts-sortering in Goes noteren beide met een kleine min. Alle overige noteringen blijven onveranderd.  

De baalprijzen blijven deze week onveranderd. De ruimte tussen de baalprijzen en de boerenprijzen is dit kalenderjaar dusdanig scherp geweest dat er voor verpakkers lange tijd met negatieve marge gewerkt moest worden. Met de boerenprijzen en baalprijzen die de laatste weken vrij onveranderd blijven is de marge weer wat toereikender voor verpakkers. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering baalprijs uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden