Shutterstock

Nieuws Uienmarkt

De uienmarkt is vol in beweging

22 Juli 2022

Op de uienmarkt is sinds vorige week veel vraag. In eerste instantie werd er voornamelijk op plantuien gelopen, maar deze week is ook de interesse in zaaiuien af land toegenomen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Exporteurs gaan er steeds meer vanuit dat de Afrikaanse markten dit jaar vroeg open zullen gaan. Hierdoor is de vraag naar uien toegenomen. In eerste instantie richt deze vraag zich voornamelijk op de plantuien die op korte termijn verwerkt kunnen worden. Ten opzichte van vorige week is er deze week ook actiever gelopen op de zaaiuien. Hier is men echter nog een stuk voorzichtiger, omdat het nog enige tijd zal duren voordat deze verwerkt zijn en dus geëxporteerd kunnen worden. De baalprijzen zijn normaliter in deze periode nog zoekende naar een stabiel niveau, wat de markt voor verwerkers en exporteurs nog onzeker maakt.

Droog en heet weer
Het droge en hete weer van de afgelopen weken heeft naast de toegenomen vraag voor stemming gezorgd. Door het weer blijven boeren vast op de uien te zitten. Dit is terug te zien in de plantuiennotering in Goes. Deze notering stond vorige week op €16 tot €18 en steeg deze week met €2,50 waardoor de plantuiennotering deze week uitkwam op €17,50 tot €21,50.

Door het warme weer zijn er deze week weinig uien gerooid. Hierdoor is de aanwas bij verwerkers laag geweest. Doordat er deze week weinig product beschikbaar was, zijn de baalprijzen stabiel gebleven. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden