Agrifoto

Nieuws Uien

Hoe presteert de uienpool van Uienhandel.com?

22 December 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De prijs voor de rode zaaiuien in de af landpool van Uienhandel.com is deze week bekend gemaakt. Het is het tweede jaar dat Uienhandel.com een pool heeft voor rode uien. Hoe heeft de pool gepresteerd in een turbulente uienmarkt?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs voor rode zaaiuien in de af landpool van Uienhandel.com 60% grof komt uit op €27,02 per 100 kilo. Voor de fijnere partijen heeft de pool €23,01 per 100 kilo gerealiseerd. Het is het tweede jaar dat Uienhandel.com een pool heeft voor rode uien. "Dit seizoen was er vooral vraag naar grove rode uien", vertelt Machiel Boons van Uienhandel.com in een toelichting op het poolresultaat. In tegenstelling tot de gele uien, waarbij de noteringen gedurende de af land periode opliepen, bleef de prijs van de rode uien redelijk stabiel. "De beurs in Emmeloord heeft dit seizoen geen notering gehad voor 30-60% grof rood af land. In onze pool hebben we de fijnere partijen gelukkig goed af kunnen zetten en ik denk dat we met onze prijzen voor zowel de grove als fijnere partijen het maximale eruit gehaald hebben voor onze deelnemers."

Het droge verloop van het jaar was volgens Boons goed terug te zien in de opbrengsten bij de deelnemers in de pool. "Telers die kunnen beregenen hebben een significant hogere opbrengst gerealiseerd." Over de kwaliteit van de uien is Boons goed te spreken. "Tarra is altijd een heikel punt. Telers die goede uien hebben geleverd, hebben we daarom extra beloond. Over partijen waarbij het tarrapercentage 7% of lager is, betalen we in de pool een extra kwaliteitspremie."

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden