Shutterstock

Analyse Uien

Nederlandse uien zijn gewild in Groot-Brittannië

10 Maart 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Het blijft een beetje plussen en minnen maar door de bankgenomen doet de Nederlandse uienexport het in de tweede helft van het seizoen gewoon goed. Dat blijkt ook weer uit de exportcijfers die deze week zijn gepubliceerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In week 7 is er 17.847 ton Nederlandse uien de grens overgegaan zo blijkt uit de cijfer van KCB/GroentenFruit Huis. Dat is ruim 1.500 ton meer dan de week daarvoor. Op basis van nagekomen informatie is er over de afgelopen weken nog 378 ton uien aan het exporttotaal toegevoegd. De export komt daarmee dit seizoen tot en met week 7 op 904.908 ton. Slechts in twee seizoenen werden er tot deze periode meer uien geëxporteerd.

Groot-Brittannië is zoals we de laatste weken gewend zijn de grootste afnemer van de Nederlandse uien met 3.270 ton. Het eiland aan de andere kant van de Noordzee is daarmee dit seizoen de grens van 100.000 ton gepasseerd en hoeft alleen Senegal en Ivoorkust voor zich te dulden in de exporttotalen. In de export van deze week volgt na Groot-Brittannië op afstand Mauretanië met 2.026 ton en de top drie wordt compleet gemaakt door Spanje dat 1.741 ton uien heeft geïmporteerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden