Shutterstock

Analyse Uien

Export van uien dooft uit richting einde seizoen

7 Juli 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Van grote drukte is een de laatste weken van uienseizoen 2022/23 is geen sprake. Dat is ook helemaal geen schande in een seizoen dat om meerdere reden met recht memorabel genoemd kan worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In week 24 is er 5.892 ton Nederlandse uien geëxporteerd volgens de laatste exportcijfers van KCB/GroentenFruithuis. De Nederlandse exporteurs zijn daarmee weer een versnelling teruggeschakeld ten opzichte van een week eerder. In totaal is er daarmee dit seizoen al ruim 1,1 miljoen ton uitgevoerd.

Groot-Brittannië blijft de belangrijkste afzetmarkt voor de Nederlandse exporteurs en nam 2.291 ton uien af. Dat is nagenoeg gelijk aan de export in week 23. Op nummer 2 vinden een land dat we niet vaak in de top tegen komen, namelijk Zweden goed voor 783 ton. Duitsland maakt de top drie compleet en nam 610 ton af. Naast de Europese bestemmingen staan er ook drie Zuid-Amerikaanse landen in de export top 10 deze week. Trinidad en Tobago, Suriname en Guyana namen elk tussen de 150 en 100 ton uien af. Hekkensluiter op de lijst is het zonnige belastingparadijs de Bahama's goed voor maar liefst 3 kilo.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden