Shutterstock

Analyse Peen

Peenmarkt zit tussen servet en tafellaken

8 September 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Vroeg in het peenseizoen kunnen we het niet noemen, maar voor het rooien van peen voor de bewaring zijn we nog een paar weken te vroeg. En dat is ook gelijk het manco in de peenhandel. De markt valt nu even tussen wal en schip.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vraag van spoelers naar peen voor directe verwerking is beperkt. Het vaste werk loopt door, maar qua export is het allemaal niet wild. Het is een palletje hier, met geluk een container daar, en dan houdt het wel weer op. Voor het alternatief in de handel - de peen in de koeling rijden - is het nog net te vroeg, los van de tropische temperaturen waar we nu mee te maken hebben. Dat bij elkaar maakt dat het gewoon rustig is op de peenmarkt.

Onder druk
De prijs van b-peen in de DCA Notering staat behoorlijk onder druk en komt deze week uit op €16 tot €22 per 100 kilo. Verschillende sorteerders putten uit de ondermaat c-peen om klanten die scherp op de prijs zijn te bedienen met b-peen. Dat is ook een verklaring voor de relatief brede prijsrange. In de c-peen is weinig veranderd. De DCA Notering is gelijk gebleven op €10 tot €14 per 100 kilo. Het blijft wel een vechtmarkt, geven enkele spoelers aan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox