Agrifoto

Analyse Uien

Vraag naar uien valt niet tegen in korte werkweek

29 December 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Het is een beetje bijzondere week zo tussen kerst en nieuwjaar. Veel bedrijven draaien op halve kracht, of zijn helemaal dicht deze dagen. Dat is in de uiensector niet anders. Toch is het ook weer niet zo dat er niets weg gaat. Deze week is er bijvoorbeeld nog een boot voor Senegal geladen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Echt druk was het deze week natuurlijk niet, maar er zijn ook weleens jaren geweest dat het minder was deze week volgens enkele sorteerders. Exporteurs blijven nog altijd erg gericht op de Afrika. Wanneer de grens van Senegal dichtgaat, is dan ook een veel besproken onderwerp. De zelf exporterende verpakkers leggen overigens niet alle eieren in hetzelfde mandje en zijn erg zuinig op de contacten buiten Afrika. Vanuit Europa is vraag maar dan moet je wel kwaliteit kunnen leveren en gaat om volumes die het bij lange na niet halen wat er in een beetje goede exportweek richting Senegal en Ivoorkust gaat. Polen houdt zich redelijk gedeisd, maar dat heeft deels ook met kerst te maken.

Weinig speelruimte
De eerste week van het nieuwe jaar wordt weinig spektakel verwacht. Eerdat iedereen goed en wel is opgestart zit je al op 8 januari. Verschillende sorteerders hebben overigens nog wat relatief dure uien in de boeken staan waarvan het de bedoeling was ze in januari af te nemen. Dat nodigt nu ook bepaald niet uit om eens met de prijs te spelen om wat te forceren op de markt.

De DCA-notering Baalprijs Uien blijft stabiel deze week. Verschillende sorteerders zaten afgelopen dagen niet om extra werk verlegen en hielden de prijs er goed op. Kiemrust wil in de drielingen en middels nog wel een probleem zijn.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden