Shutterstock

Analyse Uien

EK of niet, Engeland is belangrijk voor uienexport

11 Juli 2024 - Jurphaas Lugtenburg

In de uienexportcijfers zitten geen rare uitspatting. De 10.000 ton wordt niet aangetikt in week 25 maar dat is ook niets vreemds voor deze tijd van het jaar. Het exportcijfer ligt wel iets boven het vijfjarige gemiddelde.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In week 25 is er 9.221 ton uien geëxporteerd, zo blijkt uit de cijfers van KCB/GroentenFruit Huis. Het vijfjarig gemiddelde voor deze week staat op 8.698 ton; daar zitten we dus boven. In totaal is er dit seizoen tot en met week 25 1,05 miljoen ton uitgevoerd. Daarmee loopt de export circa 75.000 ton achter op vorig seizoen.

Na de deceptie in Dortmund van het Nederlands elftal gisteren tegen Engeland vandaag misschien niet de populairste boodschap, maar Groot-Brittannië staat vast bovenaan als de grootste afnemer van Nederlandse uien. In week 25 ging er 1.949 ton de Noordzee over. Daarna volgen Ivoorkust met 1.383 ton en Guinee dat 781 ton uien uit Nederland haalde. In totaal gingen de Nederlandse uien naar 58 verschillende landen. Helemaal onder aan de lijst staat Cyprus met een import van 5 kilo.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden