Om te bewijzen dat de aardappel geen junk food is, eet Amerikaan Chris Voigt, directeur van de aardappelpromotiecommissie Washington, 60 dagen lang alleen maar aardappelen. Maar dat valt hem toch zwaag op de maag, moet hij tot zijn spijt bekennen. Zijn vrouw heeft nu zelfs aardappelijs voor hem gemaakt.
Voordat hij met het dieet begon, dacht Voigt het aardig vol te kunnen houden omdat aardappelen op zo veel manieren zijn te bereiden. Je kan ze koken, bakken, stomen, grillen, frituren, marineren en pureren. Maar halverwege het eettraject ervaart Voigt het toch wel een beetje als eentonig. Zo worden de aardappelen nu bijvoorbeeld gedoopt het zuur van de augurken om er een beetje smaak aan te geven.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.