Live lancering via internet

Michelin lanceert grootste trekkerband tot nu toe

15 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Michelin claimt met de grootste trekkerband te komen die de fabrikant ooit heeft ontwikkeld. De band, met een afmeting van 90 centimeter breedte en 232 centimeter hoogte wordt volgens de Franse fabrikant de grootste trekkerband die op de markt verkrijgbaar is.

Michelin ontwikkelde de AxioBib IF900/65R46 in samenwerking met New Holland, Deutz-Fahr en Krone. De rubber kolos heeft een maximaal draagvermogen van maarliefst 10,600 kg per band en is geschikt om 65 km/u mee te rijden op de weg.

Ook deze band is voorzien van Michelin"s Ultraflex technologie, die in 2003 werd geïntroduceerd. Dit zorgt ervoor dat de band niet alleen breedte afplat maar ook in de lengte. Hierdoor wordt de voetafdruk een stuk groter en de druk per vierkante centimeter dus lager. Met de komst van standaard wieltrekkers die 400 pk of meer leveren is veel rubber benodigd om dit op de grond over te brengen. De nieuwe IF900 band is op dit segment gemikt.

Michelin lanceert de nieuwe band via een live stream op internet. Dit vindt plaats op dinsdag 22 oktober om 3 uur "s middags. Volgens Michelin gaat het om een interactieve "webcast" die ook over de toekomst van trekkers zal gaan. Naast twee personen van Michelin zullen ook de partners New Holland, Deutz-Fahr en Krone gaan spreken. De engelstalige stream kun je 22 oktober hier volgen.

MICHELIN-AxioBib-IF900_65R46-ENG.bmp

Bron: Mechaman.nl/Michelinag.com

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden