Factory-in-a-day

TU Delft automatiseert plantmethode in 2 dagen

24 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

In een dag tijd robots het werk van mensen laten overnemen. Het lijkt een onmogelijk taak maar onderzoekers van de TU Delft lukte het. Alhoewel, eigenlijk duurde het project twee dagen. In die tijd werd een robotarm gebouwd die, in een plantenkas, kan worden gebruikt om stekken van een palmboom te planten.

Het Factory-in-a-day project wordt door heel Europa uitgevoerd. Voor Nederland is de Technische Universiteit Delft hierbij betrokken. Vorig jaar bouwde de universiteit een robot die dozen kan verpakken en vorige maand ging het aan de slag bij een Westlandse plantenkweker. Nu moeten werknemers stekken van de Yucca palm nog handmatig in plastic potjes met potgrond plaatsen. Vervolgens worden ze wel automatisch naar hun plek getransporteerd. TU Delft ontwikkelde en bouwde een robotarm die deze taak volledig over kan nemen.

Het team had twee dagen nodig om het systeem praktijkrijp te krijgen, wat een indrukwekkende prestatie blijft. Heeft u zelf een probleem dat vraagt om automatisering? Wie weet heeft de TU Delft hier een oplossing voor. Bekijk het resultaat in onderstaande video.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden