Volgende maand in de VS

Coca-Cola lanceert eigen melkmerk

26 November 2014 - Edin Mujagic

Tussen de reguliere pakken melk staat binnenkort in de schappen van de Amerikaanse supermarkten ook een pak melk van…Coca-Cola! Het Amerikaanse bedrijf, dat vooral bekend is om zijn frisdrank, gaat een eigen melkmerk, genaamd Fairlife, introduceren. Dat maakte Sandy Douglas, president van Coca-Cola Noord Amerika, bekend op een congres van de zakenbank Morgan Stanley. Volgende maand staat de cola-melk in de schappen.

Coca-Cola zegt dat Fairlife-melk 30 procent minder suiker en 50 procent meer proteïne en calcium zal bevatten vergeleken met de melk van andere producenten. Hoewel een pak Coca Cola-melk het dubbele van de prijs van een pak van andere merken zal kosten, verwacht het bedrijf dat het nieuwe product zo populair zal zijn, dat het Coca Cola bakken vol met geld zal bezorgen.

50

procent

meer proteïne en calcium dan de 'gewone' melk, volgens Coca-Cola

Dat zal overigens niet meteen gebeuren, Coca Cola gaat eerst fors investeren in de eigen melkmerk. Het bedrijf verwijst daarbij naar de ervaringen met Simply, de naam voor premium brand vruchtsappen van Coca-Cola. Ook daar investeerde het bedrijf eerst fors in de merknaam waarna, na enige jaren, uitstekende resultaten volgden.

Wie een pak cola-melk wil proberen, zal daarvoor naar de VS moeten. Coca-Cola is voorlopig niet van plan cola-melk buiten de VS aan de man te brengen. Dat hangt waarschijnlijk samen met het fiasco met flessenwater. Coca-Cola heeft enkele jaren geleden geprobeerd flessenwater te verkopen, onder meer in Groot-Brittannië. Het werd echter geen succes.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Edin Mujagic

Edin Mujagic is macro-econoom en hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer. Hij focust zich op de wereldwijde centrale banken, en in zijn blogs schrijft hij met name over de ECB en Fed. Ook heeft hij diverse boeken geschreven.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden