Advertorial

Zet crowdfunding in voor jouw boerenbedrijf

4 Mei 2016

In 2015 werd er ruim 128 miljoen euro opgehaald met crowdfunding. Crowdfunding is al lang niet meer enkel voor start-ups, maar ook voor ziekenhuizen, franchisenemers en agrarische bedrijven. Steeds meer agrarische ondernemers ontdekken de mogelijkheden die crowdfunding hen biedt.

Zo haalde Andreas Otten 60.000 euro op voor zijn melkgeitenbedrijf en Frans Antonides 125.000 euro voor een decanter-installatie. Crowdfunding Day Europe heeft dit jaar een speciaal programma samengesteld voor de agrarische sector. Op 25 mei leer je hoe je crowdfunding kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Krijg de basis onder de knie

Begin de dag met de Kick-off workshop van Douw&Koren’s Head of Campaigns Aram Goudsmit, die meer dan 150 crowdfunding campagnes tot een goed einde bracht en leer hoe crowdfunding precies werkt. Na deze workshop ken je de basisprincipes en weet je op welke manier je crowdfunding kunt inzetten.

Leer hoe je crowdfunding toepast in de agrarische sector

Vervolg de workshop met een themasessie speciaal voor agrarische ondernemers. In deze sessie spreken onder andere Grietsje Hoekstra, Manager Sustainability bij CONO Kaasmakers, Peter Pals, directeur van Farmers Funding, Aram Goudsmit van Douw&Koren en Wendy de Koning, veehoudster bij Melkveebedrijf Het Vertrouwen. Peter Pals maakt je wegwijs in het financieringslandschap voor agrarische ondernemers, en Aram Goudsmit geeft inzicht in do’s & don’ts van crowdfunding. Bovendien vertelt Grietsje Hoekstra onder meer over het Cowfunding initiatief, waarbij CONO samen met een kleine groep melkveehouders crowdfunding verkent. Binnen dit traject haalde Wendy ruim 6.000 euro op voor de realisatie van haar melktap.

Krijg inzicht in de mogelijkheden van stapelfinanciering

Heb je een groot bedrag nodig voor jouw onderneming? Steeds vaker wordt gestapeld financieren toegepast. In de Fusion Finance sessies leer je hoe je crowdfunding combineren met ondernemerssubsidies, bancaire financiering of kredietunies.

 Spar met de beste crowdfunding platforms

Op het Crowdfunding Plaza ontmoet je de belangrijkste Nederlandse crowdfunding platfoms met ervaring in de agrarische sector, waaronder Collin Crowdfund en Kapitaal op Maat. Ga met hen in gesprek, ontdek hun aanbod en beslis met wie je in zee wilt gaan voor jouw campagne.

Naar Crowdfunding Day Europe

Ga op 25 mei naar Crowdfunding Day Europe in de Amsterdam Arena. Voor de meeste actuele informatie over het evenement kijk je op: www.crowdfundingday.nl. Tickets koop je hier. Boerenbusiness Insiders, oftewel de houders van een marktabonnement bij Boerenbusiness, krijgen 50 procent korting op de ticketprijs. Insiders kunnen deze hier bestellen of wordt nu snel abonnee!

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief