Bij commissaris Van de Donk

ZLTO-voorman en Van den Hout op het matje geroepen

7 April 2017

Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft woensdag, 5 april 2017, een 'intensief gesprek' gevoerd met gedeputeerde Johan van den Hout (SP) en ZLTO-voorzitter Hans Huijbers. De commissaris wil dat het conflict tussen de boeren en de gedeputeerde niet erger wordt. 

SP'er Van den Hout kwam in opspraak toen hij afgelopen zondag, 2 april, in het programma Kraak van Omroep Brabant heftige uitspraken deed over de huidige productiewijzen van agrarische ondernemers. Janus Scheepers, ZLTO, reageerde daar vervolgens op met termen als 'grievend' en 'smakeloos'.

Het was tijd voor mij om in te grijpen

Verklaring Van de Donk
De commissaris van de Koning Wim van de Donk geeft aan dat het, na alle ontstane ophef, tijd was om in te grijpen. 'In de provincie Brabant kennen wij de traditie dat wij met elkaar praten en overleggen. Dat moet ook gebeuren bij ingewikkelde onderwerpen. Ook bij onderwerpen waar de verschillende partijen flink van mening verschillen.'

'De afgelopen dagen is dat gesprek een stuk lastiger geworden. Dat komt vooral door de zeer vertekende, grievende en betreurde verkalringen en interpretaties die door beide heren in de media zijn verschenen', aldus Van de Donk. 

Gesprek voortzetten
Volgens Van de Donk hebben beide partijen, na het gesprek, beterschap beloofd. De commissaris verzoekt hen dan ook om dat in gedachten te houden bij de volgende gesprekken.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief