Focus op ontwikkeling

Agrometius distributeur van Precision Makers

6 Juli 2017 - Clarisse van der Woude

Agrometius neemt de verkoop- en serviceactiviteiten in de Benelux en Duitsland over van Precision Makers. Dat maken de 2 bedrijven in een gezamelijk persbericht donderdag bekend. 

Precision Makers, bekend van de Greenbot en hun oplossingen voor volledig autonome tractoren en maaiers, wil zich door deze stap meer gaan focussen op het ontwikkelen en produceren van nieuwe toepassingen en technieken. Agrometius, specialist op gebied van GPS-besturing en precisielandbouw heeft meer capaciteit om de systemen te verkopen, installeren en te ondersteunen. 

Agrometius heeft meer capaciteit voor verkoop, installatie en ondersteuning

Specialist in autonome besturing
Precision Makers is onderdeel van de Dutch Power Company en is wereldwijd het eerste bedrijf dat een praktijkrijp systeem voor autonome besturing van landbouwvoertuigen op de markt heeft gebracht. De afgelopen jaren zijn er systemen over de hele wereld verkocht voor gebruik in de fruitteelt, op golfbanen en op akkers. De Greenbot is hun eigen autonome “trekker” die gezamenlijk met zusterbedrijf Conver is ontwikkeld. Tevens levert Precision Makers al enkele jaren YieldMasterPRO, een systeem voor opbrengstmeting op rooimachines. 

Distributeur voor Benelux en Duitsland
Met het overdragen van de verkoop- en serviceactiviteiten van Benelux en Duitsland wil Precision Makers zich meer gaan focussen op het ontwikkelen en produceren van systemen. In Agrometius hebben zij de partner gevonden die met ruim 50 specialisten goed in staat is om de systemen te installeren, te onderhouden en te ondersteunen. Agrometius is onderdeel van Royal Reesink NV en biedt een one-stop-shop van producten en diensten voor precisielandbouw en GPS-besturing. Directeur Dennis Nijland ziet de producten van Precision Makers als een waardevolle toevoeging aan het huidige productportfolio. "De producten helpen onze klanten om nog efficiënter te werken met een hoge continue kwaliteit."

One-stop-shop voor precisielandbouw en GPS-besturing

Nieuwe specialisten gezocht
De komende maanden staan in het teken van kennisoverdracht en het overdragen van de huidige gebruikers. Precision Makers vindt belangrijk dat gebruikers in de toekomst de service en ondersteuning krijgen die ze gewend zijn. Zowel Agrometius als Precision Makers is per direct op zoek naar nieuwe werknemers voor verkoop, ondersteuning en ontwikkeling.

Foto: De directeuren Allard Martinet (L) en Dennis Nijland(R) 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden