Einde aan zwartepieten

Brussel wil topoverleg over eiercrisis

11 Augustus 2017 - Danielle Ballast

Het elkaar de schuld geven van de eiercrisis moet afgelopen zijn. Dat zegt EU-commissaris Vytenis Andriukaitis. Hij roept de betrokken ministers van Voedselveiligheid en de toezichthouders bij elkaar voor een topoverleg.

Er moet in ieder geval voor eind september op het hoogste niveau gepraat worden over bij wie de schuld van de eiercrisis ligt. België geeft Nederland de schuld van het verzwijgen van de met fipronil besmette eieren, maar Nederland heeft daarop haar ongenoegen geuit en zegt geen blaam te treffen. 

Men moet lering trekken uit de situatie

Andriukaitis benadrukt dat praten meer oplevert dan dat men elkaar in de haren vliegt. Samenwerken en lering trekken uit deze situatie is volgens de EU-commissaris de sleutel om tot een oplossing te komen. 

Kwestie wordt groter en groter
Inmiddels wordt de fipronil-kwestie groter en groter. Hennie de Haan, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), laat in een interview met Boerenbusiness weten dat naast de Duitsers en de Belgen, ook Engeland, Frankrijk en Italië zich zorgen maken over de voedselveiligheid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden