Inside: Zuivelmarkt

Melkprijs Arla maakt verwachtingen waar

24 Oktober 2017 - Herma van den Pol

Arla maakt voor de maand november de verwachtingen waar. De laatste weken nemen de prijzen van zuivelfabricaten gestaag af. Hierdoor nam de spanning rondom de melkprijs toe. Wat levert de maand november op?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla presenteerde op vrijdag 20 oktober een stabiele melkprijs. Het houdt in dat de Britse melkprijs blijft staan op £0,3230, omgerekend €0,36, per liter. De basismelkprijs voor Nederland komt uit op €37,65 per 100 kilo melk (bij 4% vet en 3,4% eiwit). Over oktober telde de verwerker nog €1 op bij de melkprijs. Doorgaans noteren Nederlandse verwerkers bij 4,4% vet en 3,47% eiwit.

37,65

euro

basisprijs Nederland

"Sinds juli kreeg de melkprijs de kans om met 16% toe te nemen", licht Jonathan Ovens van het Britse onderdeel toe. "De melkveehouders danken de melkprijs aan vier stijgingen op een rij."

Druk op de prijzen
"Wij verwachten dat de melkaanvoer richting 2018 toe gaat nemen. Wanneer die gekoppeld wordt aan de toegenomen activiteit op de wereldmarkt door niet-Europese spelers houdt het in dat de markt meer in balans is. Het levert druk op voor de Europese prijzen van zuivelfabricaten."

Dat Arla toch heeft besloten om de melkprijs stabiel te houden, komt doordat de prijzen gedaald zijn. Echter, ze bevinden zich nog steeds op een historisch hoog niveau.

Premies verdienen
Bij Arla krijgen melkveehouders de kans om een premie op de melkprijs te verdienen. Dit via logistieke voordelen, ggo-vrij voeren en voor verschillende duurzaamheidsaspecten. 

£1= €1,1231

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden