Weg vrij voor overname

Nufarm koopt GBM onderdeel van Syngenta

24 Oktober 2017 - Niels van der Boom

Syngenta maakt op dinsdag 24 oktober bekend een deel van hun gewasbeschermingsmiddelenportfolio te verkopen aan het Australische bedrijf Nufarm. Daar is ook middelenproducent Adama bij betrokken. Met de deal is een bedrag van $490 miljoen gemoeid. Syngenta werd, door de Europese Commissie, verplicht om de tak af te stoten.

Middelenproducenten Syngenta en Adama hebben een overeenkomst getekend met Nufarm om een deel van hun gewasbeschermingsmiddelenportfolio te verkopen. Het gaat om GBM-formules die niet langer door een patent worden beschermd.

490

miljoen

dollar betaalt Nufarm voor de bedrijfstak

De overname slaat op herbicide, fungicide en insecticide die verkocht worden in de Europese Economische Ruimte (EEA). Behalve Syngenta’s inventaris worden geen fysieke middelen van de hand gedaan of personeel overgenomen.

Eis voor overname ChemChina
De Europese Commissie moet de overname van $490 miljoen nog wel goedkeuren. Naar verwachting wordt de overname begin 2018 afgerond. De deal is een vereiste om Syngenta’s eigen overname, door ChemChina, door te laten gaan. De Europese Commissie eiste in mei van dit jaar dat bepaalde bedrijfsactiviteiten werden afgestoten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.

Meer over

syngentaAdama
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden