Inside: Aardappelmarkt

Mars-rapport strooit met hoge opbrengsten

25 Oktober 2017 - Niels van der Boom

In de oktober editie van het Europese Mars-rapport verhoogt de EU hun opbrengstverwachting voor een aantal landen. De meest verrassende cijfers zijn voor Duitsland. Waar komen de cijfers op uit?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het gemiddelde voor de EU-28 wordt voor oktober met 0,3% licht bijgesteld, ten opzichte van september. Daarmee komt het uit op 33,7 ton per hectare gemiddeld. De EU-5 scoort flink hoger. Duitsland staat met een gemiddelde van 45,9 ton per hectare bovenaan de lijst, gevolgd door Frankrijk met 45,8 ton, België met 45,4 ton, Nederland met 45,2 ton en het Verenigd Koninkrijk met 45,1 ton. In 2016 wist alleen het VK een opbrengst van 45 ton te behalen. De Belgische oogst ligt bijna 19% hoger.

3,4

procent

wordt de Duitse opbrengst naar boven bijgesteld

Plus voor Duitsland
Duitsland wordt het meest gecorrigeerd in het rapport. De opbrengst wordt, ten opzichte van september, met 3,4% naar boven bijgesteld. Voor Roemenië is een correctie van 5,4% doorgevoerd. Echter, de gemiddelde opbrengst komt niet verder van 15 ton per hectare. Zweden is het enige land met een min, van 1,4%.

Ten opzichte van 2016 ligt de gemiddelde Europese aardappelopbrengst op nagenoeg hetzelfde niveau. Kijkend naar het 5-jarig gemiddelde is de opbrengst van dit jaar wel iets hoger, met 3,4%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden