Gesponsord: itelligence

Blik in de toekomst: de aardappel in 2037

31 Januari 2018

De aardappelbranche staat aan de vooravond van grote, allesbepalende veranderingen. Dat is de overtuiging van uw branchegenoten, die dit jaar meewerkten aan het onderzoek en de rondetafelsessie die we organiseerden.

Wat betekent dat voor de aardappelketen? Hoe ziet deze er in 2037 uit? Speciaal voor u hebben we de eerste inzichten en vergezichten op 'De aardappel in 2037' in een visiedocument gegoten.

Nederland verlegt de focus naar hightech eindproduct

Verschuivingen in de aardappelbranche
Veredeling is zo'n ontwikkeling die de aardappelbranche flink gaat opschudden. De verwachting is dat Nederland in 2037 de focus verlegt naar het hightech eindproduct. De aardappelproductie verschuift deels naar andere werelddelen, waar rijstvelden plaatsmaken voor aardappelvelden.

In 2037 kunnen we bovendien niet meer heen om 'next generation genetics', oftewel DNA-aanpassingen, waarbij productkwaliteiten en de resistentie van aardappelrassen worden verbeterd. Voor ieder klimaat wordt zo een ras ontwikkeld dat daar perfect groeit. En er komen bovendien aardappels die precies aansluiten op de vraag van consumenten en verwerkers. In smaak, vorm en grootte. Daarin gaan we steeds verder. Hóe ver is nu nog niet duidelijk, maar is al wel onderwerp van gesprek binnen de keten.

Veredeling is slechts 1 van de ontwikkelingen die voor verschuivingen gaan zorgen in de aardappelbranche. En: er speelt al veel, maar er staat nog veel meer te gebeuren.

Itelligence wil u inspireren en faciliteren
Met de juiste inzet van data en technologie de hele wereld voeden. Dát is onze ambitie. Maar die kunnen we onmogelijk alleen realiseren. Daarom zoeken we actief de samenwerking op. En willen we de aardappelbranche inspireren en faciliteren om meer samen te werken, kennis te delen en vanuit gezamenlijke toekomstvisie te bouwen aan de toekomst van de aardappel.

De aardappel in 2037
Met trots bieden we u dit visiedocument aan. Boordevol inzichten van professionals uit de aardappelketen, van teler tot retailer. Laat dit visiedocument een bron van inspiratie zijn om uw visie op de toekomst van de aardappel aan te scherpen en samen met ons verder te bouwen aan de toekomst.

Download het visiedocument De aardappel in 2037.

Meebouwen aan de toekomst
Nu de eerste stappen zijn gezet, is het tijd voor verdieping. Daarom organiseren we op 15 maart 2018 een volgende bijeenkomst. U bent van harte welkom! Laat u inspireren door praktijkcases over de toepassing van technologie in food & agro. En stroop vervolgens de mouwen op om gezamenlijk 3 toekomstscenario’s uit te werken. Graag tot 15 maart!

Meld u nu aan voor deze bijeenkomst.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden