Hagel- en onweersbuien

Plaatselijk noodweer treft Zuid-Nederland

22 Mei 2018 - Niels van der Boom

Zware lokale onweersbuien brengen in het zuiden van Nederland grote hoeveelheden regen en hagel met zich mee. In Zuid-Limburg viel op enkele plaatsen bijna 50 millimeter. Ook in Noord-Brabant kan een fikse bui vallen. De verschillen zijn echter groot.

Maandag 21 mei viel in het zuiden van Limburg al verspreid een forse regenbui. In het heuvellandschap leidt dat snel tot problemen. Wanneer in korte tijd zoveel regen valt, spoelt grond van de percelen af en de wegen op. Die veranderen hierdoor in een modderstroom, zoals op diverse filmpjes op social media te zien is.

50 millimeter
Volgens Buienradar viel dinsdag 22 mei in korte tijd in het uiterste zuiden bijna 50 millimeter regen. Hetweeractueel.nl toont 36 millimeter neerslag rondom Sittard. Op de radar zijn ook rode vlekjes in België en Duitsland zichtbaar. Daar viel vorige week ook al een forse hoeveelheid regen.

Op sommige plaatsen viel ook hagel; onder andere rond Valkenburg. De zwaarste buien bevinden zich nu tussen Antwerpen en Eindhoven en ten westen van Nijmegen-Arnhem.De regen in Zuid-Limburg zorgt voor problemen in de aardappelpercelen.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden