Shutterstock

Tech Apps

Vicon vernieuwt app voor strooitabellen

18 December 2018

Kunstmeststrooierfabrikant Vicon vernieuwt zijn app en website voor het opzoeken van strooitabellen. Die moet na de update sneller en eenvoudiger werken. Wie nog meer gemak wil, kan kiezen voor de geïntegreerde app op de strooierterminal.

Strooitabellen voor je kunstmeststrooier zoek je vandaag de dag digitaal op. Dat kan via een website of middels een app. Beiden heeft Vicon uit Nieuw-Vennep onder handen genomen. Na het opzoeken van de juiste meststof loodst de applicatie je in 4 stappen door de instellingen van je strooier heen.

Adviezen bewaard
"De app (smartphone of tablet) moet vooral eenvoudiger en daardoor sneller werken", zegt productmanager Jos Heinen. "Naast de ingevoerde instellingen blijven de eerder ingevoerde gegevens en strooiadviezen bewaard. Hierdoor werk je sneller en efficiënter."

Vicon heeft zijn eigen 'strooierkenniscentrum' op zijn fabriek in Nieuw-Vennep, waar het zelf nieuwe kunstmestsoorten test. Deze worden in de applicatie gezet om hem up-to-date te houden. De app is er voor zowel Android- als iOS-apparaten.

AutoSetApp
Wie niet met een website of app aan de gang wil, kan ook kiezen voor de geïntegreerde 'AutoSetApp'. Die installeert Vicon op de Isomatch Tellus Go of Pro terminal. Geospread strooiers passen hun instellingen automatisch aan. De niet-Geospread weegstrooiers kunnen deze gegevens eveneens automatisch overnemen. Alleen de uitstroomopening moet handmatig worden versteld.

boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief