Shutterstock

Aangeboden door Admiral Markets

Handelen in CDF's: 5 fouten om te vermijden

17 Januari 2019

De online wereld van het handelen in contracts for difference (CFD) is niet zo lastig om te begrijpen. Door de gemakkelijke handelswijze is het voor iedereen mogelijk om op zijn eigen manier te leren handelen in CFD's.

In dit artikel zullen we vooral gaan kijken naar de top 5 meest gemaakte fouten bij de online handel in CFD's. Voor je het weet ben jij ook een echte trader!

1. Kies niet voor een te hoge hefboom
Het is belangrijk om niet voor een (te) hoge hefboom te kiezen. Dit is dan ook de fout die het vaakst gemaakt wordt door de nieuwe traders op het gebied van 'euro-dollar-scalping'. Zij zien al die rendementen staan en denken dat ook zij in 1 keer een behoorlijke hefboom kunnen stellen, om zodoende een mooie verkoop af te ronden. Echter, met de hoge hefboom kun je ook gelijk een hoop geld verliezen als de koers niet zo loopt als jij had gehoopt.

Wanneer jouw hefboom te hoog staat, dan is de kans relatief groot dat je het niet allemaal terug kunt betalen. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Stel daarom voor jezelf een bepaald limiet af (tot hoeveel wil je gaan?). Als je je hieraan houdt, dan is de kans vele malen groter dat het allemaal wel zal goed komen.

2. Verlies niet meer dan je wilt winnen
Het is daarbij belangrijk dat je nooit meer verliest dan dat je wilt winnen. Wat bedoelen we hier precies mee? Kijk je niet stuk op de cijfers, maar houdt het voor jezelf altijd realistisch. Door realistisch naar de kansen en de markten te kijken, kan je altijd de controle houden over jouw winst en investering. Het is handiger om vaker een kleine winst te behalen, dan 1 keer een grote winst. Dit heeft te maken met het feit dat het verlies bij hogere rendementen ook hoger zal zijn.

Het is beter om eerst veilig te spelen; zo voorkom je dat je straks rode cijfers ziet, in plaats van groene. Het is nooit een goed idee om vol in het rood te komen, want verliezen zorgen ervoor dat mensen het gevoel in de markt verliezen. Laat je dus ook niet gek maken door al die beloftes en rendementen; het is nooit zoveel als dat er wordt beweerd. Je moet ook in het achterhoofd houden dat je als nieuwe handelaar op het gebied van euro-dollar-scalping toch een beetje moet wennen. Het is dus beter om eerst wat minder risico te nemen. 

3. Handel niet te veel
Het is niet goed voor je 'handelscarrière' om te veel te handelen. Als je te veel kapitaal in 1 keer inzet, loop je een te groot risico bij het handelen. Er zijn te veel kanten die je op kunt en de kans is groot dat je de controle verliest. Daarbij zal te veel handelen ervoor zorgen dat je mogelijk iets te overmoedig wordt, waardoor je fouten kan maken die in de toekomst hoge kosten met zich meebrengen. Het is beter om een deel van deze tijd te gebruiken om je kennis op peil te houden.

Door op deze manier te werken, kan je jouw investering de volgende keer nog beter doen. Dit is beter dan te veel handelsposities open te hebben op 1 enkel moment. Dus: handel niet te veel, maar houdt het beperkt als je nog enige mate van controle wilt behouden op jouw investering in de online CFD-markt.

4. Laat je emoties geen invloed hebben
De handelaren zijn veelal emotioneel gehecht aan de investering die zij hebben gemaakt. Wanneer ze dan verlies maken, vatten ze dit persoonlijk op. Ze denken dat ze ongeluk hebben gehad en/of dat de markt later wel weer goed voor ze zal zijn. Dit is natuurlijk onzin, want karma bestaat niet bij het handelen in CFD's. Het is namelijk een markt die niet geeft om gevoelens.

Dit is tevens de reden dat het belangrijk is dat je op emotioneel gebied altijd een afstand bewaart tussen jouw gevoelens en jouw investering. Je moet het zien als een handelswijze en moet niet denken dat er geluk en ongeluk bij betrokken is. De markten bewegen namelijk niet op gevoel. Door realistisch te blijven en te relativeren, is het voor iedereen mogelijk om profijt te halen, winsten te nemen en verliezen te accepteren.

5. Ga niet achter het verlies aan
Als laatste tip kunnen we meegeven dat je niet achter jouw verliezen aan moet willen rennen. In de meeste gevallen wil je gelijk beginnen met het terugverdienen van het verloren geld, maar dat werkt niet altijd. Het is nu eenmaal zo dat verliezen er soms bijhoort, en dit is echt niet iedere keer te voorkomen.

Wanneer iets niet lukt, dan is het tijd om ermee te stoppen; ook al heb je veel tijd gestoken in het opzetten van een handelspositie. Je wilt niet dat je aan het einde van de dag alleen maar verlies hebt geleden, terwijl je dit gemakkelijk had kunnen beperken. Deze tip valt dan ook een beetje samen met de eerste tip. Door realistisch te blijven, haal je een beter resultaat dan wanneer je emotioneel handelt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden