Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

'Mijn portemonnee vullen en energieneutraal zijn'

4 Maart 2019

Paul Pronk is een trotse vierde generatie akkerbouwer uit De Goorn in Noord-Holland. Hij teelt diverse groentes: gekleurde penen, pastinaken en bieten. Sinds kort wekt hij zelf stroom op met 1.090 zonnepanelen. De installatie, inclusief aanvraag en afhandeling van de SDE-subsidie, is door 'Energy Shift' uit Barneveld gedaan.

"Ik houd van de natuur", zegt Pronk terwijl hij penen uit de grond staat te trekken. "Maar, ik ben ook ondernemer. Ik wil graag energieneutraal zijn, maar ik wil ook aan mijn portemonnee denken."

Energy Shift uit Barneveld
Zo kwam hij bij de Online Calculator van Energy Shift uit Barneveld terecht. Zij regelden alles rondom de aanvraag en afwikkeling van de SDE-subsidie en zij installeerden vervolgens 1.090 Canadian Solar zonnepanelen met SolarEdge Power Optimizers, extra AC groepen en online monitoring.

"Er zijn maar weinig bedrijven waar ik zo weinig achteraan hoef te zitten. Ze hebben alles voor mij geregeld. Ik kon het helemaal loslaten en heb er dan ook geen omkijken naar gehad. Dat is bijzonder, en dat wil je graag."

De 1.090 zonnepanelen bij het akkerbouwbedrijf van Paul Pronk.

Vertrouwd agrarisch
Energy Shift is agro-specialist en heeft veel ervaring in middelgrote en grote installaties bij agrariërs. "Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld", zo zegt Jan Aernoud van Eeken, een van de oprichters van Energy Shift. "Door omstandigheden als stof, zand, vocht en ammoniak hebben de installaties het zwaarder te verduren. Wij bieden goede kwaliteit en een hoge opbrengstgarantie, waarbij al het werk uit handen wordt genomen."

Pronk deelt dezelfde mening. "Klopt, bij Energy Shift was alles van a tot z duidelijk. Technisch klopte het allemaal. Er waren verder ook geen onverwachtse kosten. Ik heb echt het gevoel dat ze goed hun best voor mij hebben gedaan." Inmiddels heeft het bedrijf voor meer dan 400.000 zonnepanelen subsidie aangevraagd en ontvangen. In totaal hebben ze ruim 600 succesvolle installaties draaien in Nederland.

Ook geld verdienen met zonnepanelen op uw dak?
Zelf ook geld verdienen met zonnepanelen op uw dak? Vul dan gratis en vrijblijvend de Online Calculator in, laat tevens gratis en vrijblijvend een SDE-subsidie voor je aanvragen, of neem een kijkje op de website van www.energyshift.nl

Bekijk hier dronebeelden van agrarische bedrijven met zonnepanelen in Nederland.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden