Overweg Olie

Aangeboden door Overweg Olie

Is uw dieseltank nog wel oké?

29 Maart 2019

Bij een goedgekeurde dieseltank hoort een tankcertificaat van Kiwa, installatiecertificaat van Kiwa en bijbehorend logboek. Die certificaten moeten iedere 15 jaar worden vernieuwd door de tank te laten herkeuren.

Bram Overweg van Overweg Olie uit Raalte heeft behoorlijk wat agrarisch ondernemers als klant en komt dan ook regelmatig op het boerenerf. "Ik zie daar regelmatig dieseltanks staan die niet zijn gekeurd. Ik adviseer dan wat ze het beste kunnen doen: herkeuren, saneren of een nieuwe tank plaatsen."

Welke dieseltank is het meest geschikt?
Inmiddels heeft Overweg al ruim 100 boeren advies gegeven over welke dieseltank het meest geschikt is in hun situatie. "Daarnaast willen ze ook weten of ze beter kunnen kiezen voor een tank van kunststof of van staal en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Vaak is ook onbekend aan welke eisen een brandstoftank moet voldoen."

Het zijn allemaal vragen waarover Overweg agrarisch ondernemers graag adviseert. "Ook staat er op onze website veel informatie. Hier geven we bijvoorbeeld uitgebreid antwoord op de vraag; ga je een dieseltank kopen? Hier moet je op letten."

Kunststof of staal?
Een stalen dieseltank is sterker, dan een kunststof dieseltank. Dat is een belangrijk voordeel bij bijvoorbeeld een aanrijding. Bij een aanrijding van een kunststof tank loopt de diesel vaak de grond in en dat kan leiden tot een sanering van de vervuilde grond. Daarbij is er bijna geen verzekeraar die dit betaalt.

Het nadeel van een stalen dieseltank is roestvorming door beschadiging van de coating. Ook moet een stalen dieseltank ieder jaar gecontroleerd worden op water en bezinksel, eventuele beschadigingen en het peil van de lekdetectievloeistof. Bij een kunststof tank is deze jaarlijkse controle niet verplicht.

Overweg Olie adviseert echter om ook een kunststof tank regelmatig te (laten) controleren op aanwezigheid van onder meer water en bezinksel. Dat voorkomt vocht en vervuiling in de brandstoftanks van uw machinepark.

Vragen?
Heeft u nog vragen of wilt u uw dieseltank laten herkeuren, saneren of vernieuwen? Neem dan vrijblijvend contact op met Overweg Olie voor deskundig advies. Mailen kan via: info@overweg-olie.nl of bel naar: 0572-363890.

Overweg Olie levert smeermiddelen en vetten voor onder meer trekkers, grondverzetmachines en andere machines in landbouw en industrie. Ook kan de consument sinds kort terecht in de webshop van Overweg Olie.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden