Agrifoto

Aangeboden door Bayer

Fusarium duikt op in aardappelen

17 April 2019

Momenteel worden volop aardappelen gepoot. We krijgen uit de markt (Oost-Nederland, zetmeelteelt) de opmerking dat er op dit moment veel Fusarium voorkomt. Het is advies is dan om een behandeling met Emesto Silver uit te voeren. Naast het feit dat Rhizoctonia wordt bestreden, geeft Emesto Silver ook een goede bestrijding van Fusarium. 

Door de hoge temperaturen van afgelopen groeiseizoen en tijdens het rooien heeft Fusarium zich goed kunnen ontwikkelen. Nu het tijd is de aardappelen te poten, komt de besmetting pas aan het licht. Het vraagt duidelijk meer werk om een partij goed na te lezen en schoon naar het land te laten gaan. Ook voorkom je door diverse handelingen niet dat knollen licht beschadigen en hiermee ook weer gevoelig zijn voor een infectie van Fusarium.

Een goede start is het halve werk
Emesto Silver, sterk op Rhizoctonia, zilverschurft én Fusarium, kan ervoor zorgen dat de partijen die Fusarium bevatten niet verder besmet zullen raken. Door de pootaardappelen te behandelen met Emesto Silver zorgt u voor een goede start, vooral omdat zowel Fusarium als Rhizoctonia wordt bestreden. Zorg voor een goede verdeling van het middel met de juiste apparatuur, bijvoorbeeld een Mafex rollenband of een Pieperdoes. Ook altijd even goed nadrogen, liefst geforceerd.

Voor een goede start van het seizoen​​​​​ wordt het pootgoed behandeld met Emesto Silver.

Advies:

  • 0,2 lilter Emesto Silver per ton aardappelen.
  • Aangevuld met 1 liter vloeistof of maximaal 2 liter per ton aardappelen.
  • Toepassing vanaf het najaar tot vlak voor poten.
  • Zorg voor een goede verdeling rondom, toepassing door middel van Mafex-apparatuur met rollenband, Pieperdoes.
  • Zorg na toepassing voor een snelle droging van de aardappelen (geforceerde ventilatie heeft de voorkeur).

In een eerder bericht hebben we de resultaten van een onderzoek naar de werking van Emesto Silver tegen Fusarium, uitgevoerd door HLB, laten zien. Klik hier om dit bericht nogmaals te bekijken.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden