Shutterstock

Nieuws DCA-Markets

Nieuwe DCA Peen notering©

13 Mei 2019

DCA start per 5 april 2019 met een notering voor Peen.

Wekelijks wordt op vrijdag de prijs opgemaakt van de volgende Peen:

  • Schaaltjespeen: kopdikte 20 tot 38 millimeter o.b.v. minimaal 600 kilogram uit een kist
  • B-Peen: 50 tot 250 gram o.b.v. minimaal 600 kilogram uit een kist
  • C-Peen: kopdiktes groter dan 40 millimeter o.b.v. minimaal 600 kilogram uit een kist

Het gaat om de prijzen exclusief provisie voor klasse één Peen afgehaald binnen drie weken van een Nederlands bedrijf.

DCA-Markets verzamelt de prijzen bij verwerkers, handelaren en commissionairs die hun handel in de lopende week rapporteren in de betreffende soort, maat en kwaliteit. Prijzen die meer dan 15% afwijken van het gemiddelde worden geëlimineerd in de berekening. De laagst overgebleven prijs is de ‘van prijs’ van die week. De hoogst overgebleven prijs is de ‘tot prijs’ van die week. Samen maken zij de officiële notering van die week voor de desbetreffende maatklasse.

De noteringen worden op vrijdag rond 11:30 uur gepubliceerd via het platform van Boerenbusiness.nl. Dit samen met een korte toelichting en het daarbij behorende aantal waarnemingen.

René van ’t Riet van DCA-Markets: ‘Onze noteringen zijn belangrijke benchmarks voor de sector. Ze bieden informatie over de fysieke handel maar zijn ook steeds vaker de maatstaf waarop partijen onderling contracten afsluiten en afwikkelen. De belangen zijn hierbij dus groot. Dat is ook de reden dat wij in 2017 hebben besloten om een aantal belangrijke principes uit de EU-regulering te gaan volgen die gelden voor belangrijke benchmarks zoals bijvoorbeeld de Euribor rentes. Hierdoor weten partijen exact wat onze DCA-noteringen behelzen en volgens welke procedures deze tot stand komen. Transparantie en controleerbaarheid verhogen de betrouwbaarheid en daarmee het belang van al onze noteringen’. Het is onze ambitie om zo op korte termijn veel nieuwe noteringen voor en namens de sector te introduceren.

 

Meer weten? Bel dan 06 46 26 58 74 of mail naar R.vantRiet@DCA.nl

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden