Shutterstock

Aangeboden door Bayer

Onderzoek met agressieve phytophthoraklonen

24 Mei 2019

Uit de recente phytophthoramonitoring, die is uitgevoerd door het Europese netwerk Euroblight, blijkt dat de nieuwe en ook agressievere phytophthoraklonen 'EU-36' en 'EU-37' een steeds prominentere positie innemen.

Door Wageningen University & Research is onlangs onderzoek afgerond naar de eigenschappen van de phytophthoraklonen 'EU-36' en 'EU-37', in vergelijking tot 'EU-13'. De EU-13, ook bekend als 'Blauw 13', staat bekend als lastig en moeilijk te bestrijden. De belangrijkste conclusie uit dit onderzoek is dat EU-36 en EU-37 zich nog efficiënter (en daarmee nog agressiever) kunnen ontwikkelen dan EU-13.

Pottenproef
Dit is voor Bayer Crop Science de aanleiding geweest een pottenproef te laten uitvoeren met deze 3 phytophthoraklonen. De vraagstelling bij was: hoe presteert Infinito op deze nieuwe phytophthoraklonen? Op de eerste dag van de proef werden de bespuitingen met Infinito gedaan. Op dag 2 volgde de kunstmatige infectie met een zware sporen suspensie van de isolaten, waarna de planten weggezet zijn in gunstige omstandigheden voor phytophthora.

Phytophthorakloon EU-13 (Blauw 13).
Phytophthorakloon EU-36 (Geel).
Phytophthorakloon EU-37 (Donkergroen).

Conclusie onderzoek
Uit deze pottenproef kunnen we concluderen dat de kunstmatige infectie met de verschillende isolaten is zeer goed geslaagd. Daarnaast ligt het bestrijdingspercentage van Infinito bij de verschillende isolaten op een vergelijkbaar niveau.

Dit betekent dat Infinito altijd kan worden toegepast, ook als de nieuwe isolaten steeds frequenter voorkomen. Het is daarbij wel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan spuitinterval, dosering en eventueel toevoegen van een Curzate Partner.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden