Sencrop - Zondag 26 mei 2019

Gewastour 2019

Meeste regen op percelen in het noorden

27 Mei 2019

Veel akkerbouwers kijken al weken reikhalzend uit naar een serieuze hoeveelheid neerslag. Vooral telers in het noorden van Nederland zagen deze wens zondag 26 mei in vervulling gaan, zo blijkt uit een inventarisatie van de neerslag op de percelen van de Boerenbusiness Gewastour.

Op de Gewastourpercelen in het noorden van het land viel gemiddeld 10 millimeter regen, zo blijkt uit de weerpalen van Sencrop. Deze weerpalen staan op alle percelen van de Gewastour. In het zuiden van het land viel duidelijk minder neerslag. In het zuidwesten van het land viel 5,1 tot 7,4 milimeter.

Uit de gegevens van de weerpaal op het perceel in Kimswerd (Friesland) is gebleken dat daar zondagavond 26 mei de meeste regen is gevallen. Hier viel namelijk 16 millimeter.

Flink wat regen
Ook aan de andere kant van het IJsselmeer is flink wat neerslag gevallen. Op het perceel in Middenmeer (Noord-Holland) is afgelopen nacht 14,5 millimeter gevallen.

Op de verschillende percelen in Flevoland viel ongeveer 10 millimeter. In het oosten van het land viel zondag 26 mei de minste regen. Het perceel in Oeffelt (Noord-Brabant) ontving 0,8 milimeter.

Bekijk alle weerdata voor de uien- en aardappelpercelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden