Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Phytophthora: wat moet je nu doen?

20 Juni 2019

De weersomstandigheden zijn op het moment ideaal voor de ontwikkeling van phytophthora. Op sommige plaatsen is een beginnende aantasting al waargenomen. Het advies is daarom om Revus nu in te zetten.

Wees alert op de situatie in uw perceel en houd het bespuitingsschema gesloten. Preventief werken is altijd beter dan achteraf corrigeren; zeker met de nieuwe, agressievere stammen 'Geel 36' en 'Donker Groen 37', die zich sneller ontwikkelen, is dit belangrijk.

In deze vroege fase van de loofontwikkeling kan het beste Revus ingezet worden. De fungicide is sterk en groeit mee met het gewas, waardoor ook het blad dat zich nu ontwikkelt, wordt beschermd. Bovendien is Revus zeer regenvast.

Toevoegen van Adigor
Voor veel middelen geldt dat ze een spuitinterval hebben van ongeveer 7 dagen. Dat kan onder kritische omstandigheden echter (te) lang zijn. Bij een afwijking van het schema kan altijd cymoxanil worden ingezet om terug te grijpen.

Het is daarentegen beter om de preventieve werking van de middelen te verlengen. Hiervoor voegt u 0,25% Adigor (oftewel 0,5 liter hectare in 200 liter water) toe aan uw gebruikelijke phytophthora-middel. Adigor is een nieuwe, uniek samengestelde hulpstof die voor een betere opname van de werkzame stof zorgt. Hierdoor krijgen de middelen een langere duurwerking. Met Adigor kunt u makkelijker aan uw reguliere wekelijkse schema vasthouden.

Lees meer over de bestrijding van phytophthora.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden