Agrifoto

Aangeboden door Bayer

Phytophthora in aardappelen aanpakken

17 Juli 2019

Ondanks de langdurige droge periode en in sommige delen van het land zelfs zorgelijke situatie rondom droogte, is er op veel plekken phytophthora waargenomen. Dat vraagt om een complete aanpak.

Al vroeg in het seizoen is er in diverse percelen phytophthora gesignaleerd. Ook na de regen van afgelopen week (zeer lokaal en grote verschillen in het land) is en blijft het oppassen geblazen. Beregening is een belangrijke factor voor de vermeerdering van phytophthora waar rekening mee gehouden moet worden.

Latent aanwezig
In heel wat percelen is phytophthora latent aanwezig (onder) in het gewas en zelfs op de stengels. De gevallen neerslag kan er voor zorgen dat de aanwezige infecties (en zeker infecties op de stengels) snel weer actief worden en opnieuw beginnen met uitbreiden. Het is daarom zaak om de percelen goed te blijven controleren.

Complete bescherming
De eerste opbrengst is inmiddels al gevormd. Naast eventueel nieuw loof dat na de neerslag kan ontstaan, is het ook zaak de knollen te beschermen. Op veel percelen heeft zich al een mooi nest knollen gevormd en het is dus belangrijk om zowel de bladeren als de knollen goed te beschermen. Het beste is daarbij te kiezen voor een complete aanpak van phytophthora.

De gegevens van Euroblight, het Europese netwerk van wetenschappers en andere specialisten werkzaam op gebied van onder andere de aardappelziekte, tonen aan dat Infinito nog steeds de referentie is op blad-, stengel- en knolphytophthora. Bovendien past Infinito, dankzij de combinatie van 2 actieve stoffen (propamocarb en fluopicolide), perfect in de bestrijding van de nieuwe, agressievere stammen van phytophthora.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden