Agrifoto

Aangeboden door Bayer

Hoge phytophthoradruk vereist directe actie

14 Augustus 2019

Met het huidige wisselvallige weer, dat gepaard gaat met zeer stevige buien en soms onweer, is de kans op phytophthora enorm. Er is nu actie vereist voor een curatieve werking, sporendoding én knolbescherming.

De phytophthoradruk wordt komende tijd niet minder. Het KNMI voorziet voor de komende 14 dagen regenachtig weer. Na de vele neerslag van de laatste week zijn er overal al bronnen aanwezig, waarschijnlijk ook van de gevaarlijke isolaten EU_36 en/of EU_37. Kortom: het is alle hens aan dek om de verdere aardappelproductie erin te houden en de reeds aanwezige knollen te beschermen tegen knolziek. Infinito is daar het aangewezen middel voor.

Resultaat in demoproef
In de demoproef in Dordrecht zijn bij de diverse wekelijkse schema’s de verschillen goed zichtbaar. Met name bij niet-curatieve middelen in het voortraject is, ondanks droogte, toch phytophthora in het gewas geslopen. De oude infecties zetten nu door. De Infinito-blokken doen het, gezien de zware druk, nog steeds uitstekend (zie afbeelding met de onbehandelde strook op de voorgrond).

Het advies is om onder de huidige omstandigheden 1,2 à 1,6 liter Infinito en 0,2 kilo Curzate Partner per hectare toe te passen. Pas de hogere Infinito-dosering toe bij een verhoogde infectiedruk en aanwezige phytophthora-infecties. Wanneer de omstandigheden dit toelaten, pas dan bij aanwezige phytophthora zo snel mogelijk 'stop'-bespuitingen toe van meerdere toepassingen met een kortere interval.

Eigenschappen Infinito

  • Uitstekende combinatie van 2 actieve stoffen met zowel preventieve als curatieve kracht.
  • Stopt sporenvorming en remt daardoor de verdere verspreiding sterk af.
  • Excellente bescherming tegen knolphytophthora.
  • Actief tegen alle phytophthora-isolaten, inclusief EU_36 en EU_37.
Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden