Agrifoto

Aangeboden door Hazera

Voor de bewaring geldt: 'Meten is weten'

28 Augustus 2019

Meten is weten: dat geldt voor iedere ondernemer. Ook in de akkerbouwsector is het van belang om constant te meten, te wegen en te vergelijken. Dit kan uiteindelijk het verschil zijn tussen een goed, matig of slecht saldo per hectare. Daarom adviseert Hazera om zakken met geoogst product (tijdens het inschuren) tussen de hoop in de bewaring te stoppen.

Voordat je deze zakken tussen het geoogste product legt, dient je ze eerst te wegen. Als ze vervolgens bij het uitschuren nogmaals gewogen worden, dan kan de tarra en ook het gewichtsverlies bepaald worden. Elk procent verlies is geld, want het is wel bemest, bespoten, geoogst, getransporteerd en gedroogd.

Een paar procenten meer indroging of wat extra tarra kan dus behoorlijk in de papieren lopen. Zo kan een hoog bruto geoogst product bij het uitschuren toch behoorlijk tegen vallen.

De eigenschappen van bewaarrassen 
De bewaarrassen van Hazera staan voornamelijk bekend om hun zwaar soortelijk gewicht, zeer goede bewaareigenschappen, lage tarracijfers en beperkt percentage indroging. Kortom: de bewaarrassen van Hazera staan garant voor een hoog rendement in de bewaring.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden