Agrifoto

Aangeboden door Bayer

Onkruidbestrijding in najaar biedt voordelen

12 September 2019

Een goede bestrijding van onkruid in tarwe en gerst begint al in het najaar. Het middel Herold is daarbij uitermate effectief.

Schoon de winter doorkomen biedt het gewas een probleemloze start. Dit levert bij een wat zwaardere onkruiddruk een hogere opbrengst op dan wanneer het onkruid pas in het voorjaar wordt bestreden.

Herold bestrijdt probleemonkruiden. Het middel is sterk tegen grassen als duist, windhalm en straatgras en breedbladige onkruiden als ereprijs, paarse dovenetel en klein kruiskruid. Wortelonkruiden kunnen in het voorjaar optimaal bestreden worden.

De inzet van Herold garandeert een effectief resistentiemanagement. Het voorkomt namelijk het ongemerkt 'uitselecteren' van ALS* - of ACC-ase**-resistente onkruiden. Door Herold in het najaar in te zetten, ontstaat er bovendien minder arbeidsstress in het drukke voorjaar. Het onkruid in het graan is dan immers al bestreden.

Advies toepassing najaar
Op de klei geldt 'Zaaitijd is Herold-tijd!' Direct na zaai kan er gespoten worden. De bodemwerking van Herold profiteert van het nog aanwezige vocht in de dan vers bereidde grond.

Op lichtere gronden en op löss, en ook in wintergerst, dient Herold altijd in de vroege na-opkomst te worden ingezet. Het beste moment van toepassing is dan het zogenaamde 'puntenstadium' wanneer de tarwe is opgekomen.

Voordelen Herold
Herold mag zowel voor als na opkomst worden toegepast, heeft een gebruiksvriendelijke formulering, is toegelaten in alle wintergranen en mag ook worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden. Met Herold mag de maximaal benodigde hoeveelheid flufenacet worden toegepast. Benut deze voordelen door bij voorkeur 0,6 liter per hectare toe te passen.

* bijvoorbeeld Atlantis Star, Capri Twin, Cossack Star
** bijvoorbeeld Axial, Puma Extra

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden