Engie

Aangeboden door Engie

'Voorop in technologie en duurzaamheid'

17 November 2019

De productkwaliteit en daarmee het bedrijfsresultaat van agrarisch ondernemers verhogen. Dat is de missie van ENGIE Refrigeration, dat haar oorsprong heeft liggen in de koeltechnologie. Condensdrogen is een van de recente innovaties van het bedrijf.

ENGIE Refrigeration is een van de specialistische dochterbedrijven van ENGIE Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in warmte- en koudetechniek. "Waar veel koeltechnische bedrijven zijn begonnen in de ventilatietechniek en vervolgens ook koeltechnische oplossingen zijn gaan aanbieden, is koeltechniek altijd onze core business geweest", vertelt senior projectleider Marcel Bennink.

Die oorsprong heeft geleid tot een zeer divers en uitgebreid klantenbestand. Naast agro is ENGIE Refrigeration actief in de vis, zuivel, horticulture en voedselverwerkende industrie. De innovaties in koude-, warmte- en invriestechnologie van het bedrijf dragen bij aan de beste productkwaliteit en een duurzaam productieproces. Dit resulteert in een beter bedrijfsresultaat en een duurzamere voedselketen.

Kruisbestuiving
De innovaties van ENGIE ontstaan vaak vanuit kruisbestuiving, dankzij de diversiteit aan klanten. Condensdrogen is daar een voorbeeld van. Dit is een manier om onafhankelijk van de buitenlucht aardappelen en uien te koelen en bewaren. Het is geïnspireerd op technieken die ENGIE al jaren succesvol in de kaasbranche toepast. Inmiddels zijn ook de eerste resultaten in de aardappelen en uien zichtbaar en die zijn veelbelovend.

Zo ziet een aantal opdrachtgevers van Henk Tebben, specialist in de regio zuid, zowel de opbrengst als de kwaliteit zienderogen stijgen. "Met condensdrogen kun je de omstandigheden volledig afstemmen op je product. Iedere klant krijgt dus maatwerk en dat zie je terug in het resultaat: veel minder indroging, een langere houdbaarheid en een hogere opbrengst."

Landelijk én regionaal
Deel van het succes schuilt volgens Tebben in de regionale aanpak van ENGIE Refrigeration. "Ik ken al mijn klanten persoonlijk en vaak al jaren. Daardoor weet ik precies waar de behoeften liggen. Daarnaast hebben klanten altijd één vast aanspreekpunt, terwijl ze wel profiteren van de slagkracht en kennis van een landelijke en betrouwbare organisatie."

Over ENGIE Refrigeration
ENGIE Refrigeration is marktleider in duurzame warmte- en koeltechniek. Voorheen was de organisatie actief onder de namen Zephyr Koeling, GTI Koudetechniek en later Cofely Refrigeration. In de agrarische sector, voedingsmiddelenindustrie, vis en zuivel is ENGIE een gevestigde naam. Het bedrijf biedt totaaloplossingen, van ontwikkeling tot onderhoud en van beheer tot exploitatie. ENGIE is ervan overtuigd dat technologie een bijdrage levert aan een beter bedrijfsresultaat en een duurzame wereld.

www.koudetechniek.nl

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden