Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

De laatste kans op SDE+-subsidie

30 September 2019

In oktober start de laatste SDE+-subsidieronde. Daarom is dit een interessant moment voor agrarische ondernemers om nu nog subsidie aan te vragen onder de huidige voorwaarden.

De SDE+-subsidie (de Stimulering Duurzame Energieproductie) bestaat uit een vergoeding per opgewekte eenheid (kWh) elektriciteit. Die subsidie is specifiek voor de grootverbruikers (met een aansluiting groter dan 3x80 ampère) en is geldig voor 15 jaar. Daarnaast is er een dakoppervlak van minimaal 10 m2 nodig.

Voor deze subsidie is door de overheid een beperkt budget beschikbaar gesteld. Daarom geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het is dus raadzaam om bij interesse niet te lang te wachten met de aanvraag. Meer weten over zonnepanelen met de SDE+-subsidie? Klik hier voor meer informatie.

Nieuw: transportindicatie
Vanwege de nieuwe en verplichte transportindicatie is het advies om een subsidieaanvraag zo snel mogelijk in gang te zetten. De transportindicatie moet aangeven dat er transportcapaciteit op het elektriciteitsnetwerk van de locatie waarvoor subsidie wordt aangevraagd, beschikbaar is.

Door deze extra check moeten er meer subsidieprojecten daadwerkelijk geïnstalleerd kunnen worden. Het gebeurd te vaak dat projecten die wel subsidie toegewezen hebben gekregen, niet worden geïnstalleerd, omdat het elektriciteitsnet aan het maximum van de capaciteit zit. Die subsidie blijft dan ongebruikt. Dat wil de overheid voorkomen door nu vooraf een extra check (de transportindicatie) te laten doen.

SDE++ 2020
Het jaar 2019 is het laatste jaar waarin SDE+-subsidie in de huidige vorm bestaat. Vanaf het jaar 2020 wordt de SDE+ namelijk verbreed, onder de noemer Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++). Naast hernieuwbare energie, komen dan ook CO2-reducerende technieken in aanmerking voor subsidie. Dat betekent dat de subsidie breder ingezet wordt. In plaats van 2 openstellingsrondes per jaar, zoals in de afgelopen jaren, zal er waarschijnlijk nog maar 1 openstellingsronde zijn.

Advies op maat
De regels rond zonnepanelen veranderen voortdurend. Een professionele installateur volgt de ontwikkelingen op de voet en kan een ondernemer daarom volledig ontzorgen: van de subsidieaanvraag tot de installatie en het onderhoud. Voor advies op maat kunt u terecht bij Energy Shift, een specialist die inmiddels meer dan 600 installaties in Nederland heeft geplaatst en voor meer dan 460.000 zonnepanelen subsidie heeft aangevraagd en ontvangen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden