Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Subsidiekraan van 5 miljard tijdelijk open

24 Oktober 2019

Energie besparen en geld verdienen aan het dak van uw stallen of loodsen? De landelijke overheid draait 29 oktober tijdelijk een subsidiekraan van 5 miljard euro open voor ondernemers die minimaal 50 zonnepanelen willen plaatsen. Goed voor het milieu én een interessante businesscase voor ondernemers.

Honderden agrariërs maakten de afgelopen jaren al succesvol gebruik van de zogeheten Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Dankzij deze regeling verdienen ze de investering in de zonnepanelen al na enkele jaren terug, terwijl de subsidie 15 jaar doorloopt.

Besparen en verdienen
Als een agrariër de SDE+-subsidie krijgt toegewezen, ontvangt hij na installatie van de panelen 15 jaar lang maximaal 9,9 eurocent per opgewekte kWh zonne-energie. Doordat de boer zelf energie opwekt, bespaart hij bovendien flink op zijn energierekening. Geeft de meter aan dat niet alle opgewekte stroom wordt verbruikt? Dan verkoopt hij het restant aan zijn energiebedrijf.

Ook nieuwbouw komt in aanmerking voor de subsidie, op voorwaarde dat de bouwvergunning rond is bij de aanvraag voor SDE+. Het komt ook voor dat een agrariër financiering nodig heeft voor de aanschaf van zonnepanelen. Banken werken over het algemeen graag mee aan initiatieven voor verduurzaming.

Subsidie aanvragen
Alle agrariërs met ruimte voor minimaal 50 zonnepanelen en een grootverbruikersaansluiting komen in principe in aanmerking voor de subsidie. Specialist Energy Shift verzorgt het volledige aanvraagtraject gratis. Na toekenning van de subsidie heeft de ondernemer 1,5 jaar de tijd om de zonnepanelen te laten plaatsen. Ziet hij daar uiteindelijk toch van af, dan heeft dat verder geen gevolgen. SDE+ is vrijblijvend en risicovrij.

Vanaf 29 oktober
De eerste ronde voor de SDE+ subsidie was in het voorjaar. De tweede en laatste ronde van 2019 loopt van 29 oktober tot en met 14 november. Ondernemers die nadenken over zonnepanelen doen er goed aan om nu subsidie aan te vragen. Volgend jaar gaat de regering de SDE+-subsidie namelijk verbreden. Ook initiatieven die de uitstoot van CO2 terugdringen komen dan in aanmerking voor subsidie. De exacte voorwaarden zijn nog niet bekend, maar het vermoeden is dat de vergoeding per opgewekte kWh zonne-energie daalt.

In totaal kan een agrariër 15 jaar lang profiteren van de SDE+-subsidie, maar tot lang daarna blijft hij de vruchten plukken van zijn zonnepanelen. Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar en op de panelen van Energy Shift zit standaard 25 jaar garantie.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden