Shutterstock

Aangeboden door Timac Agro

PhysiomaX bewijst: hogere opbrengst én kwaliteit

17 Januari 2020

Het product PhysiomaX is afgelopen seizoen op 10 locaties op praktijkpercelen in Nederland toegepast. Zowel in de uien als aardappels zijn de resultaten positief. Gemiddeld werd een plus in opbrengst van 3,8% behaald.

PhysiomaX wordt als wortelhaar stimulerend calcium gebruikt in de aardappel- en uienteelt. Niet alleen voor een meeropbrengst, maar juist ook om de interne kwaliteit te verhogen. Het is een product van Timac Agro, afgelopen seizoen partner in de Boerenbusiness Gewastour. Op 4 locaties waar PhysiomaX werd ingezet, werden de uien nauwgezet gevolgd en op 6 locaties de groei en ontwikkeling van aardappels. Naast de hogere gemiddelde opbrengst was ook in het aantal knollen in de verkoopbare maat een plus te zien.

Goede beworteling
Met PhysiomaX wordt er gezorgd voor plantbeschikbare calcium, sporenelementen en de vorming van extra opnamewortels. Dankzij deze goede beworteling is de plant in staat om de hoeveelheid calcium voorradig in de bodem – al dan niet toegevoegd door PhysiomaX – te gebruiken voor groei en ontwikkeling. 

Door de toevoeging van Physio+, een bioactieve stof gewonnen uit bruinalg, wordt de aanmaak van wortelharen continue gestimuleerd. Wortelharen leven gemiddeld 7 tot 10 dagen waarna zij afsterven dan wel verkurken. Door continuïteit aan te brengen in de aanmaak van wortelharen zorgt dit voor een betere opname van elementen en bodemvocht. 

Beter weerbaar
Wanneer in de startfase het gewas goed groeit, heeft dit een positieve invloed gedurende de gehele teelt. Een uiengewas, wat van nature een vrij ondiep wortelgestel heeft, kan beter tegen grillige weersomstandigheden zoals we die afgelopen jaren hebben meegemaakt. Daarnaast zal een aardappelgewas zijn beworteling ook beter kunnen benutten in de rug. Kortom PhysiomaX zorgt als wortelhaar stimulerend calcium voor een betere opname van elementen aanwezig in de bodem én een betere opname van plantbeschikbaar calcium voor een goede kwaliteit.

Links aardappelplant met toepassing PhysiomaX
Links aardappelplant met toepassing PhysiomaX
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden