Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Voorkom problemen met ritnaalden in aardappelen

29 Januari 2020

Ritnaalden en (bodem)insecten vormen een steeds groter probleem in de teelt van aardappelen. Ze tasten de kwaliteit van het product aan en kunnen daarmee grote financiële schade veroorzaken. Nemathorin biedt een oplossing.

Aardappeltelers hebben enerzijds te maken met het wegvallen van een aantal chemische middelen. Anderzijds groeien de problemen door bodeminsecten met een kortere levenscyclus, zoals kniptorren. Grasonderzaai in mais verhoogt bovendien de kans op de eiafzet van kniptorren.

De koperkleurige larven van de kniptor, de ritnaalden, veroorzaken vraatschade aan de wortels en het plantmateriaal. Ook maken ze gaatjes in de knollen.

Zeker op probleempercelen is het raadzaam om alert te zijn. Niet alleen voor wat betreft de aanpak van ritnaalden, maar ook voor de aanpak van diverse aaltjes. Nemathorin kan daarvoor goed ingezet worden. Het pakt ritnaalden én aaltjes aan. Bovendien heeft het middel een nevenwerking op bladluis tot 9 weken na het poten. Bladluis kan vervelende virussen overbrengen en zuigschade veroorzaken in consumptie- en zetmeelaardappelen.

Optimale toepassing
Nemathorin is geformuleerd als microgranulaat op basis van klei en kan zowel volvelds als in een rijenbehandeling toegepast worden. Ritnaalden overleven 3 tot 5 seizoenen in de bodem en zijn vaak lastig onder controle te krijgen. Dit vraagt om extra aandacht voor de toepassingstechniek. Zorg voor een goede egale verdeling van het granulaat in de grond. Gebruik tevens altijd correct afgestelde strooiapparatuur, zodat u de juiste hoeveelheid per hectare strooit. Een optimale toepassing leidt tot een beter resultaat.

Op de website van Syngenta zijn tips te vinden voor het beste resultaat en de aanpak van de diverse aaltjes. Daarnaast vindt u er praktische informatie over het toepassen, strooitabellen en adviezen voor percelen met een hoge en lage aantasting.

Wilt u alle informatie overzichtelijk bij elkaar hebben? Dan kunt u de leaflet downloaden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden