Shutterstock

Inside Voer

Iets meer beweging op voermarkt

4 Februari 2020 - Jorine Cosse

Na een rustige periode op de voermarkt kijken handelaren voorzichtig naar wat toekomstige verschuivingen. Dit is voorlopig vooral te merken aan de bierbostel prijs. Prijzen van andere producten bewegen nog niet echt, maar er zijn gestage ontwikkelingen waardoor dat wel in de lijn der verwachting ligt. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Inmiddels hebben een aantal brouwerijen de markt weer in beweging gezet. Dit komt het aanbod van bierbostel ten goede. Hier heeft de prijs dan ook op gereageerd. De prijs in het zuiden gaat richting de €2,60 (per % droge stof), met hier en daar wat afwijkingen die hoger noteren. De prijs in het noorden ligt op zo’n €2,75, wat ongeveer overeenkomt met het gemiddelde van €2,70.

Kwaliteitsafhankelijke prijs voor stro, maïs en kuilgras
De prijzen van het stro schommelen nog altijd tussen de €100 en €110, afhankelijk van de kwaliteit. Dit geldt ook voor de prijs van snijmaïs. De gemiddelde prijs blijft op €70 hangen, maar nog altijd zijn er uitschieters naar €75. Dit is deels afhankelijk van de regio, de prijs van snijmaïs noteert in het noorden soms iets hoger dan in het zuiden.

Voor kuilgras geldt dat andersom. De prijs in het zuiden ligt iets hoger dan in het noorden met prijzen tussen de €50 en €70. De prijs is, net als bij het hooi en stro, afhankelijk van de kwaliteit. Daarbij is de vraag nog niet erg goed. 

Prijsverschil
Wat wel opvalt is het verschil in de prijs van weidehooi dat de handelaren schetsen. De prijzen variëren van €115 per ton naar €185. Ook deze prijzen zijn regio afhankelijk, maar liggen soms bijzonder ver uit elkaar. Toch blijft het gemiddelde op een €160 per ton hangen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden