Aangeboden door MF

Trommelmaaier behoudt zijn voorsprong

11 Maart 2020

De meeste hectares gras worden gemaaid met een schijvenmaaier. Onder lastige omstandigheden behoudt de trommelmaaier echter een grote voorsprong met zijn specifieke technische voordelen. Ook bij zomerstalvoedering blijft de trommelmaaier de meest ideale machine.

Hoe veeleisender de omstandigheden, hoe beter een trommelmaaier in z’n element is. Oneffenheden in de bodem brengen de maaier niet van de wijs, hij verwerkt ze probleemloos en zonder vervuiling. Een trommelmaaier oefent weinig druk uit en is gewasvriendelijk op elke grondsoort.

Voor elk type gewas
Het maakt de trommelmaaier ook niet uit of het gewas jong en mals is of juist oud en stengelig. Het gemaaide gewas wordt ongestoord tussen de trommels door getransporteerd en tot een strak zwad gevormd. Ook in ongelijkmatige gewassen of in nat gras staat de machine z’n mannetje. Niet voor niets zijn het meestal trommelmaaiers die op bedrijven met zomerstalvoedering voor de grasoogst zorgen.

Lange levensduur
De trommelmaaiers van MF zijn een klasse apart. Ze hebben een ruim en robuust frame dat de basis vormt voor een lange levensduur en een betrouwbare werking. Het grote trommelcontactoppervlak zorgt voor een lage bodemdruk, een optimaal maaibeeld en snelle hergroei van het gewas. De zwadvorming is uitstekend door de paarsgewijze plaatsing van de trommels en de grote doorgang tussen de trommels.

Combinatie met opraapwagen
De 3 frontmaaiers uit de FP-V-serie (M 294, M 304 en M 334) beschikken over een pendelbok en zijn ideaal in combinatie met een opraapwagen of achter aangebouwde maaiers. Ze zijn verkrijgbaar in werkbreedtes van 286 tot 326 centimeter. De MF M 304 FZ-maaier heeft een speciale slepende ophanging voor een nog betere bodemvolging.

Klassieke achteraanbouw
De MF M 182, M 222 en M 294 zijn klassieke achteraanbouw trommelmaaiers voor het kleine en middelgrote melkveebedrijf. De MF M 304 TL heeft een speciale midden ophanging die in combinatie met een hydropneumatische bodemdrukinstelling zorgt voor een ideale bodemvolging en een perfect maairesultaat. Alle maaiers beschikken standaard over een snelwisselsysteem voor de messen.

Bekijk het complete overzicht trommelmaaiers of zoek contact met de dealer in uw buurt.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden