Shutterstock

Aangeboden door Uienhandel.com

Online verkoop uien krijgt boost door corona

1 Mei 2020

Elk nadeel heeft zijn voordeel, is een gevleugelde uitspraak van Johan Cruijff. Dat gaat niet alleen in voetbal op, maar ook in de verkoop van agrarische producten via de digitale afzetkanalen. Wat al eerder te zien was in de consumentenmarkt door de coronacrisis - het massaal kiezen voor het online kopen van producten - lijkt nu ook een agrarische vlucht te nemen.

Het coronavirus zorgt ervoor dat het menselijk contact tot het minimale moet worden beperkt. De anderhalve meter afstand, thuis werken en digitaal vergaderen zijn allemaal zaken die 8 weken geleden nog niet gewoon waren. Mensen zitten nu massaal thuis, kunnen niet meer winkelen of uit eten en bestellen daarom via internet hun kleding, boodschappen en favoriete eten. Het is veilig en snel geregeld en mensen hoeven het huis niet meer te verlaten, waardoor zij niet in contact komen met andere mensen.

Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker GfK. "Voor corona zaten veel webshops op een groei van 16 of 18%, nu dus op 60, 70%", zegt directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org. 

Ook de landbouw staat voor een uitdaging. Producten zitten nog in schuren en verkopers vinden zonder oogcontact, zit niet in het (ouderwetse) huidige handelssysteem van veel inkopers.

Online uienhandel groeit 150%
Verschillende handelsplatformen melden een forse toename van aanmelders bij hun digitale oplossing. Zo is het aantal aanmeldingen bij Uienhandel.com de afgelopen weken met 150% toegenomen. Ook de Whatsappservice van Uienhandel.com heeft een vlucht genomen. Via deze dienst worden uientelers per Whatsapp geïnformeerd over de vraag en aanbod op de uienmarkt.

Machiel Boons van Uienhandel.com meldt dat het druk is met de handel en het matchen van vraag en aanbod op Uienhandel.com. Het aantal partijen dat wordt aangeboden, is meer dan verdubbeld sinds de coronacrisis. Ook de kopers op de uienmarkt ontdekken nu het gemak van digitaal zakendoen. Snel schakelen, efficiënt en veilig partijen kopen bewijst nu zijn voordeel.

Wilt u ook kennis maken met digitaal uw uien verkopen meld u en uw eventuele partij dan aan via Uienhandel.com of wilt u gratis op de hoogte gehouden worden van vraag via uw Whatsapp meld u dan hier aan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden