OCI

Aangeboden door OCI

Optimale grasoogst? KAS én dierlijke mest

15 Mei 2020

“Een veelzijdige stikstofmeststof is precies wat wij nodig hebben”, zegt de 22-jarige melkveehouder en vertegenwoordiger melktechniek Ivo Deus in Einighausen. Hij kiest daarom met overtuiging ook dit seizoen weer voor OCI Nutramon. Zijn argumenten om de KAS van OCI Agro te gebruiken: “de juiste verhouding die zorgt voor de optimale balans met dierlijke mest”

Ivo woont en werkt in Einighausen, een dorp in het zuiden van Limburg. Na het afronden van zijn studie Bedrijfskunde en Agribusiness aan de HAS in Venlo is hij gestart als vertegenwoordiger melktechniek bij een mechanisatiebedrijf. Daarnaast is hij zeer actief in de bedrijfsvoering van de melkveehouderij van zijn ouders. Op 35 hectare grond wordt voor 70 melkkoeien gras en maïs verbouwd.

Gesloten bedrijfsvoering
Sinds een aantal jaren gebruikt Ivo OCI Nutramon op zowel zijn gras- als maïsland. De keuze voor deze KAS van OCI Agro past in Ivo’s ambitie om zo bewust mogelijk, gezond en gesloten te ondernemen. “Ik wil een gezonde productie met een hoge koegezondheid.” Dit bereikt hij door de kringloop van ruwvoer en mest zoveel mogelijk te sluiten. Dat betekent onder andere dat hij zo min mogelijk krachtvoer verstrekt. Overigens zonder de focus op het vet- en eiwitgehalte in de melk uit het oog te verliezen. Zijn keuze vergroot het belang van gras en maïs met een optimale voedingswaarde en kwaliteit. Ivo: “Echter alleen dierlijke mest is voor een goede graskwaliteit niet genoeg. OCI Nutramon biedt precies de oplossing om deze dierlijke mest aan te vullen zodat we de gewassen optimaal kunnen verzorgen.”

Droge omstandigheden
Het gewenste effect van OCI Nutramon op de eindkwaliteit van het gras is op zijn bedrijf duidelijk zichtbaar. “Op percelen waar alleen dierlijke mest is gebruikt, is de grasgroei minder. In droge periodes gaat veel van de werking van dierlijke mest verloren. Daarom is het gebruik van kunstmest voor ons belangrijk voor garantie van een optimale oogst. Door goede resultaten in het verleden kijken wij met vertrouwen richting de toekomst. Via nieuwe technieken kunnen wij meer uit eigen dierlijke mest halen en blijven aanvullen met OCI Nutramon. De meststof heeft een bewezen betrouwbare werking.”

Om gezond te produceren en toch focus op het vet- en eiwitgehalte in de melk te behouden, is een kwalitatief hoog voergewas essentieel.

 

Optimale balans
Ivo: “OCI Nutramon bevat de juiste verhouding van nutriënten die precies aansluit bij wat wij nodig hebben, de aanvulling op de dierlijke mest.” De verhouding garandeert een snelle en langdurige stikstofwerking in het gewas doordat stikstofverliezen naar de bodem worden beperkt en verliezen naar de lucht nihil zijn. Hierdoor realiseert OCI Nutramon de hoogste stikstofefficiëntie. Ivo: “Tevens is het verlies (vervluchtiging en uitspoeling) en de CO2-footprint van deze stikstofmeststof zeer minimaal. In het licht van onze visie kies ik daarom voor een kunstmest die het milieu minder belast.”

Meer bemestingsinformatie vindt u op www.nutrinorm.nl

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden